Ditt ansvar i lägenheten

När du ska sälja din bostad, föreningens försäkringsbolag, huvudsäkringar med mera.

Energi
Tänk på att göra så mycket som möjligt för att spara energi. Det sparar både pengar och miljö. 

Försäljning av lägenhet
Om du funderar på att sälja lägenheten utan mäklare, tänk då på att det inte räcker med att du och köparen är överens, utan att styrelsen också måste godkänna köparen som medlem.

Försäkringar
Föreningens fastighet är försäkrad hos Folksam. Föreningen har även tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg, vilket gör att du som bostadsrättshavare inte behöver ha detta tillägg i din hemförsäkring.   

Huvudsäkringar
Alla lägenheter har, förutom de vippsäkringar som finns i lägenheterna, 3 st huvudsäkringar. De går sällan sönder men det är bra att veta var de sitter om du får problem med din el.

I punkthusen sitter de i cykelrummet eller i källaren och dörrarna till huvudsäkringsskåpet ska vara olåst. För att veta vilken grupp som tillhör din lägenhet måste du titta på det märke som sitter längst upp på vippsäkringsskåpet som du har i lägenheten. Står det t ex Df 4 så står samma sak vid just dina huvudsäkringar.

I längorna sitter huvudsäkringsskåpen på förrådsväggen intill entrén till ”femmorna”. Huvudsäkringsskåpet längst in tillhör femmorna och det yttre skåpet tillhör tvåorna. Skåpdörren öppnas med en liten platt- eller spetstång eller en polygrip.

Huvudsäkringarna ska vara 16 A och är bra att ha hemma!

OBS! Föreningen står inte för kostnader som uppstår om lägenhetsinnehavaren anlitar Driftia eller elektriker för byte av huvudsäkring.

Omfattande renoveringar
Om du tänker göra större renoveringar som omfattar t ex flytt av golvbrunn eller andra vattenledningar, inhämta alltid styrelsens medgivande innan sådant arbetet påbörjas. Blankett för ansökan om styrelsens medgivande finns på hemsidans blankettarkiv.

Uppvärmning
För full funktionalitet är det viktigt att fläktfilter rengörs och byts. Läs mer om fläkt- och värmesystemet på hemsidan. För att spara energi vädjar vi till alla boende att enbart vädra under kortare perioder under den kalla årstiden, och framför allt inte värma upp inglasade balkonger med inomhusluft. Detta är också viktigt för att vi ska kunna mäta och följa upp vårt styrsystem.

Vårda din lägenhet, övriga byggnader samt trädgård.

Var rädd om din lägenhet och allt annat som tillhör området. På så sätt sparar vi pengar tillsammans!